Pomocy
Sable: Hej.
Zad. 1
Dane są funkcje kwadratowe f(x) = x2+4x+3 oraz g(x)= − x2+9 określone w zbiorze R.
a) oblicz dla jakich argumentów obie funkcje przyjmują tę samo wartość . Ile ta wartość wynosi?
b) rozwiąż graficznie nierówność f(x)>g(x)
zad 2
funkcja kwadratowa f określona jest wzorem f(x)=12x2+0,8 x +c ,gdzie c jest liczba
rzeczywistą.Funkcja ta ma jedno miejsce zerowe.
a. wyznacz wartość współczynnika c
b. rozwiąż nierówność | x−p|< 0,2 gdzie p jest odciętą wierzchołka paraboli funkcji f
c. dla obliczonej wartości c wyznacz zbiór tych argumentów dla których wartości funkcji f są
wiesze od wartości funkcji kwadratowej g jeśli g(x)=x2+0,32
Pomoże ktoś ?
19 lis 17:12
ula: 1mają miejsca wspólne więc muszą zachodzić razem
y=x2+4x+3 i y=−x2+9
x2+4x+3=−x2+9
x2+2x−3=0
Δ=16
x1=−3 x2=1
dla x=−3 y=−9+9=0
dla x=1 y= 8
b policz miejsca zerowe każdej paraboli i narysuj
rysunek bardzo długo wchodzi − narysujesz sam
19 lis 17:42
ula: 1mają miejsca wspólne więc muszą zachodzić razem
y=x2+4x+3 i y=−x2+9
x2+4x+3=−x2+9
x2+2x−3=0
Δ=16
x1=−3 x2=1
dla x=−3 y=−9+9=0
dla x=1 y= 8
b policz miejsca zerowe każdej paraboli i narysuj
rysunek bardzo długo wchodzi − narysujesz sam
19 lis 17:42
ula: zad. 2
warunkiem 1 miejsca zerowego jest Δ=0
Δ=b
2−4a*c=0
c=0,32
Ix−pI<0,2
podstaw
Ix+
45I<
15
oblicz
19 lis 17:50
Kasia: Dzięki .
19 lis 18:08
Kasia: Dzięki .
19 lis 18:08