matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy:)
MMM:
Oblicz i uporządkuj od najmniejszej do największej: log
3
4
√
27
log
3
√
10000
log
2
7
√
8
log
3
81
7
19 lis 16:55
ula:
3
x
=(3
3
)
1
4
3
x
=3
3
4
x=
3
4
10
x
=(10
4
)
1
3
10
x
=10
4
3
→ x=
4
3
2
x
=2
3
7
→x=
3
7
3
x
=(3
4
)
7
→x=28
19 lis 17:17