Oblicz
MariolkaKrejzolka: 1. √64*16
2. pierwiastek z √25 + √16 =
20 gru 16:53
:): 1. rozbij na 3 pierwiastki
wyłącz czynniki przed pierwiastek
20 gru 16:55
:): 1. oczywiście na 2
20 gru 16:56
J:
..to żart ...?
20 gru 16:59
:): coraz częściej widzę takie żarty
20 gru 17:00
MariolkaKrejzolka: 1. wynik 16?
20 gru 17:04
:):
a tabliczkę mnożenia znasz?
nie, to nie jest dobry wynik
20 gru 17:09
Kuba88: a jaki jest dobry? znam ale najwidoczniej nie wiem jak to dzialanie zrobic.chodzi o forme zapis
20 gru 17:12
:): 32
20 gru 17:13
52: xD
1. √64*16=√64*√16=8*4=32
2. √25 + √16=5+4=9
22=4 √4=2
32=9 √9=3
42=16 √16=4
52=25 √25=5
62=36 √36=6
itd. itd. itd......
20 gru 17:15
Kuba88: ale w drugim zad te dwa pierwiastki są jeszcze pod jednym duzym wiec odpowiedz bedzie raczej
inaczej wygladala..?
20 gru 17:18
Kuba88: wiec chyba wynik 3 bo pierwiastek z 9 to 3..
20 gru 17:19
52: √√25+√16 tak ?
20 gru 17:20
Kuba88: analgicznie z poprzednim zad
20 gru 17:20
Kuba88: tak, mi wyszla odpowiedz 3 , czy jest ona p[rawidlowa odpowiedzia?
20 gru 17:20
52: Tak
20 gru 17:22
Kuba88: Wyłącz czynnik przed znak pierwiastka √16a4b
pierwiastek 3 stopnia a3/343
20 gru 17:28
panpawel: co tu się w ogóle dzieje?
20 gru 18:24