zadanie
mateusz: Po zakończeniu treningu koszykówki okazało się, że tytuł króla strzelców przypadł Adamowi.
Drugie miejsce zajął Jurek, który uzyskał o 23 punkty mniej od Adama, a trzecie Zbyszek, który
zdobył 124 punkty, o 18 punktów mniej od Jurka. Ile punktów zdobył Adam, a ile Jurek?
jak to zrobic pomuzcie
20 gru 14:20
:): J=A−23
J−18=124
124=A−23−18
dalej sam
20 gru 14:27
pigor: ..., czytając i licząc od końca masz :
Jurek= Zbyszek+18= 124+18 = 124+6+12 =
142
a
Adam= Jurek+23=
142+23 = 145+20 =
165
20 gru 16:51
52: *pomóżcie no ó to nie jest nie wiadomo jak skomplikowany wyraz...
20 gru 17:37
mateusz: juz rozumiem dzienki
20 gru 18:13
52: grrrhhh
dzięki *
20 gru 18:13