asymptoty poziome pionowe
Karol: Oblicz asymptoty pionowe i poziome dla :
| | 1 | |
2) y = 2x + arctg |
| x |
| | 2 | |
20 gru 12:43
jakubs: W czym problem ?
Dziedzina−> granice
20 gru 12:44
Janek191:
1)
Asymptota pionowa ma równanie : x = 0
Asymptota pozioma ma równanie: y = 0
20 gru 13:10
Karol: Mam problem z pierwszym : w granicach na krańcach dziedziny wychodzi mi w obu przypadkach +
nieskończoność

A wtedy to już chyba nie będzie obustronna ?

Coś z tym kwadratem w
mianowniku
20 gru 13:40
Mila:

Czy to Ci coś wyjaśnia?
20 gru 15:36