Macierze de hausse
Grzybel: Rozwiązać trzy układy równań, z omówieniem i sprawdzeniem, wykonując podstawowe operacje na
wierszach macierzy . metoda de haussa . rozwiaze ktos, obiecuje ze naucze sie tego lae musze
miec to zrobione na jutro a nie dam rady sam

x + 4y − 3 z = 0
− y + z = − 5
x + 2 y − z = − 6
x + 2y = 5
4 x + 2 y − 2 z = 8
2 x + y − z = 4
3 x + y − z = 1
2 x + y = 0
− 3 x + y + z = −5
19 gru 19:12
Godzio:
A kto to jest te de hausse? Bo nawet internet nie zna takiej osoby
19 gru 20:00
Grzybel: gauss,
19 gru 20:01
Godzio:
1 4 −3 | 0
0 −1 1 | −5
1 2 −1 | −6
w
3 − w
1
1 4 −3 | 0
0 −1 1 | −5
0 −2 2 | −6
1 4 −3 | 0
0 −1 1 | −5
0 −1 1 | −3
Sprzeczność
19 gru 20:15