matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
korzystając ze wzorów całowanie przez części lub podstswienie wyznacz calke
Adam:
e
x
∫
*dx
√
4−e
2x
19 gru 15:06
Gray:
dt
1
e
x
=2t ⇒ e
x
dx=2dt ⇒ Twoja całka = ∫
=
arcsint +c = ...
√
(4(1−t
2
)
2
19 gru 15:08
Gray:
*całość razy 2.
19 gru 15:08