pochodne
KAsia: pochodna:
y= ( 1 + sin2x)4
19 gru 14:17
:):
4(1+sin2x)(1+sin2x)'=
4(1+sin2x)(2sinxcosx)=
4sin2x(1+sin2x)
19 gru 14:25
J:
coś nie tak... = 4(1+sin2x)3(sin2x) ...
19 gru 14:42
KAsia: jak właściwie powinnam to rozpisać, bo mam z tym problem
19 gru 14:47
J:
taj jak masz napisane wcześniej .. tylko nawias: (1+sin2x)3 [ ma być do potęgi 3 ]
19 gru 14:51
Radek: (1+sinx2)4=(t4)'*(t)'=4(1+sinx2)*(1+sinx2)'=4(1+sinx2)*((y2)'*y')
Gdzie
t=1+sinx2
y=sinx
19 gru 14:51
J:
@Radek ... nie pisz bzdur, bo widzę,że nie masz o ym pojęcia...
19 gru 14:53
:): wielkie przepraszam, zgubiłam 3
19 gru 14:54
Radek: @J to samo a co w mojej jest źle prócz tego że nie jest do końca
19 gru 14:55
J:
.. a po co jakieś podstawienia...? przecież ta pochodna jest trywialna..., do tego mieszasz
jeszcze y nie wiadomo po co ... i piszesz: = 4(1+sin2x)*(1+sin2x)' ... a gdzie do 3
potęgi...?
19 gru 15:10