matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kalkulator:
kąt α spełnia warunek sinα−cosα=1/4. Zatem sin2α= ? a −15/16 b −15/32 c 15/16 d 15/32 Z góry dziękuję
18 gru 22:12
razor:
1
sinx − cosx =
/
2
4
1
sin
2
x − 2sinxcosx + cos
2
x =
16
1
1 − 2sinxcosx =
16
15
2sinxcosx =
16
sin2x = ...
18 gru 22:28