matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Ewelina:
Oblicz pochodna: y= ln
3
√
sinx
18 gru 21:02
J:
1
1
f'(x) =
*
(sinx)
−2/3
*cosx
3
√
sinx
3
18 gru 21:06
Gray:
Albo tak:
1
ln
3
√
sinx
=
lnsinx
3
czyli
1
cosx
1
(ln
3
√
sinx
)' =
=
ctgx
3
sinx
3
18 gru 21:08
J:
Cześć
Gray
... prosto i skutecznie...
18 gru 21:10
Gray:
Cześć
J
... z doskoku...
18 gru 21:12
J:
1
cosx
1
cosx
skończę moją ... =
*
=
*
=
3
3
√
sinx
*
3
√
sin
2
x
3
3
√
sin
3
x
1
cosx
1
*
=
ctgx
3
sinx
3
18 gru 21:15