matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Altruista:
Co ja tutaj robie źle ? x
2
/(1+x+x
2
+x
3
)= x
2
/( ( 1(1+x) +x
2
(1+x) )= x
2
/( (1+x)(1+x
2
) )= A/(1+x) + B/(1+x
2
)= = (Ax
2
+ Bx +A +B)/ ( (1+x)(1+x
2
) ) A=1 A+B=0 A=−B B=0 no i tu jest sprzeczność i nie wiem co zrobić
18 gru 19:16
Gray:
Nad funkcją 1+x
2
ma być Bx+C.
18 gru 19:34