matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matma
Kuku67:
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość ostroslupa prawidlowego czworokatnego, w ktorym wwysokosc sciany bocznej tworzy z podstawy kat 30 stopni oraz wyskosc ostroslupa ma 6
√
3
dm
18 gru 17:39
:):
h=2H
1
b=
a=H
√
3
2
18 gru 17:45