studia zbadaj ciągłość funkcji
Tuutuu: Zbadaj ciągłość funkcji 0 dla x ≤ −2 jak to narysować na osi jak to obliczyć mozę mi ktoś w
paru zdaniach powiedzieć?
18 gru 14:52
Tuutuu: Proszę ważne to jest dla mnie !
18 gru 14:53
J:
..a jaka jest ta funkcja..?
18 gru 14:59
Tuutuu: Zbadaj ciągłość funkcji f: R R określonymi wzorami
f(x) 0 dla x≤ −2
x2−x−6 dla −2<x≤0
2x−6 dla x >0
18 gru 15:02
Tuutuu: Mam kolosa w sobote zupełnie nie wiem jak się za to zabrać mam to narysować. Ale nie wiem jak
po kolei to robić jak odczytywać.

Bardzo proszę o pomoc beznadziejna sytuacja
18 gru 15:03
Tuutuu: J dziękuje za odp

! Czy możesz to jakoś mi wytłumaczyć?
18 gru 15:04
Tuutuu: Mamy to na osi narysować
18 gru 15:05
J:

w przedziale (−2,0) .. to fragment paraboli ..
funkcja jest ciągła w całej dziedzinie...
18 gru 15:11
Tuutuu: Dziękuje ale czy możesz każdą funkcje z osobna rozrysować? Wiem nadużywam
18 gru 15:14
J:
przecież masz na rysunku
1) prosta y = 0
2) prabola y = x2−x−6
3) prosta y = 2x − 6
18 gru 15:25