matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Beforeu:
pochodna :
√
1−x
2
Jak to zrobić ?
18 gru 14:09
===:
−2x
=
=
2
√
1−x
2
18 gru 14:29
Beforeu:
a skad to −2x w liczniku
18 gru 14:37
J:
.. to pochodna funkcji wewnetrznej: (1−x
2
)' = − 2x ..
18 gru 14:40
Beforeu:
ok dzieki
18 gru 14:42