pewien arbuz jest o 2kg cięższy od 1/3 arbuza. Ile waży arbuz?
marcin: pewien arbuz jest o 2kg cięższy od 1/3 arbuza. Ile waży arbuz?
18 gru 00:20
Bogdan:
a jakie równanie proponujesz?
18 gru 00:22
marcin: nie wiem
18 gru 00:23
marcin:
18 gru 00:25
Bogdan:
Jeżeli arbuz jest cięższy o 2 kg, to dla zrównania jego wagi z 1/3 arbuza trzeba odjąć od jego
wagi 2 kg, czy dodać do 2 kg? Oznacz wagę arbuza jakąś literką
18 gru 00:27
marcin: gdzie szukać odpowiedzi?
18 gru 00:28
Bogdan:
odpowiada tylko marcin
18 gru 00:29
ann: tak mu namieszales z tym dodac i odjac ze za nic w swiecie sie nie kapnie ktore wybrac
18 gru 00:31
Dziadek Mróz:
Cegła waży kilo i pół cegły. Ile waży cegła?
18 gru 00:31
ann: nie pamietam co tam napisalam bo ktos usunal , ale pewnie dobrze bylo
18 gru 00:32
marcin: 1/3+2=x
18 gru 00:33
Bogdan:
Proszę nie dawać rozwiązania, a raczej wskazówki
18 gru 00:33
Eta:
@ann .... niestety .......ale źle było
18 gru 00:34
ann: spoko to bez rozwiazan to daj mi wskazowke jak policzyc
E (max{K−ST;0})2
gdzie
dSt=μSt dt+σSt dWt
18 gru 00:36
Eta:
I nie ma "cegły"
18 gru 00:37
ann: jak moglo byc zle?

skoro arbuz (x) wazy 2 wiecej niz 1/3arbuza (1/3x) to caly wazy 2 + 1/3 x
18 gru 00:39
marcin: bez x. chodzę do 5 klasy
18 gru 00:42
ann: eta myslisz zes najmadrzejsza , a napisalam o co chodzi wiec rownanie tez ok musialo byc a nie
to co teraz napisalas wciskajac ze takie podalam
18 gru 00:45
Eta:
18 gru 00:49
Godzio: ann z czym masz problem?
18 gru 00:53
marcin: jak ma wyglądać rozwiązanie?
czy 2:2/3=2x3/2=6/2=3 jest ok
18 gru 00:59
18 gru 01:01