matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
kama94:
proszę o pomoc przy granicy: lim(((1+2*x)
(
1/2))−3)/((x
(
1/2))−2) x−>4
18 gru 00:04
ann:
{
√
1+2x
−3}/{
√
x
−2}={(
√
1+2x
−3)*(
√
x
+2}/{(
√
x
−2)*(
√
x
+2)}= ={(
√
1+2x
−3)*(
√
x
+2}/(x−2) i teraz policz sobie granice
18 gru 00:48