matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Altruista:
Pomocy
∫ xe
2x
= u=x v'=e
2x
u'=1 v=∫e
2x
= no i tutaj nie wiem jak to rozbić na części ( to w ogóle da rady rozbić na części tak żeby sie nie zapętlało )?
17 gru 23:33
Bogdan:
1
∫e
ax
dx =
e
ax
+ C
a
1
∫ cosax dx =
sinax + C
a
itd.
17 gru 23:40
Altruista:
dzięki !
18 gru 00:08