matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Olgaaa:
x
2
−5
Niech f(x)=
, gdzie x≠0. Oblicz f'(0,1).
x
17 gru 22:02
Tadeusz:
2x
2
−x
2
+5
5
f'=
=1+
x
2
x
2
5
f'(0,1)=1+
0,01
17 gru 22:10
Olgaaa:
Dziękuję
17 gru 22:15