Na krzywej wyznaczyć punkt leżący najbliżej punktu A(
abc: Na krzywej o równaniu y= √x+1 wyznaczyć punkt leżący najbliżej punktu A(2,4).
17 gru 20:09
abc: * A(2,6)
17 gru 20:11
PW: Punkt P na krzywej ma współrzędne (x, √x+1). Obliczyć odległość od P do A i wyznaczyć minimum
takiej funkcji. Pamiętać o dziedzinie.
17 gru 20:28
abc: D: x>=−1
f(x)= √x+1
f(x)= (x+1)1/2
f '(x)=1/2 (x+1)−1/2
|PA| mam obliczyc z tego wzoru na dlugosc odcinka?
17 gru 20:44
PW: Najpierw policzyć odległość d, która będzie funkcją zmiennej x. Bawić się w pochodne dla
funkcji d(x), a nie dla f(x).
17 gru 20:47
abc: ale to jest zadanie z pochodnych
17 gru 20:48
abc: dobra zle przeczytalam
17 gru 20:49