matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Kaśka:
Oblicz pole obszaru ograniczonego przez krzywe a)y=8/x y=1/8x y=
√
x
b) y=2
x
y=2
−
x y=4
17 gru 20:06
Janek191:
2
x
= 4 ⇒ x = 2 2
−x
= 4 ⇒ x = − 2 więc 2 2
2
x
4
1
6
P = 2 ∫ 2
x
dx = 2 *[
] = 2*(
−
) =
ln 2
ln 2
ln2
ln 2
0 0
18 gru 07:35