Trygonometria równanie
Wrat: Rozwiąż równanie, przyjmij, że −2π ≤x≤2π
2sin2x=1
17 gru 19:49
:): 2t
2=1

co dalej
17 gru 19:56
Wrat: Nie rozumiem..
17 gru 19:57
Wrat: A ok, już rozumiem, dzięki
17 gru 20:12
Bogdan:
| | 1 | |
a po grzyba to t?, co?, można przecież od razu zapisać: sin2x = |
| |
| | 2 | |
| | √2 | | √2 | |
i dalej sinx = − |
| lub sinx = |
| , nie warto zamulać rozwiązanie dodatkowymi |
| | 2 | | 2 | |
literkami
17 gru 20:26
:): ale to była podpowiedź
17 gru 20:27
Bogdan:
to kiepska podpowiedź
17 gru 20:28