matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jednostki
Beforeu:
.Obliczenie częstotliwości generatora R= 10kOhm i C= 10 nF wzór −− > 1/(2pi RC) jak zamienic te jednostki 10kOhm = 10
4
Ohm 10nF = 10
−8 ?
17 gru 19:48
Beforeu:
10
−8
F
17 gru 19:50