matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
hary:
Oblicz cos 570 stopnia
17 gru 19:20
52:
570=360+210 210=180+30 Wzory redukcyjne
17 gru 19:23
Janek191:
cos 570
o
= cos ( 360 + 210)
o
= cos 210
o
= cos ( 180 + 30)
o
=
√
3
= − cos 30
o
= −
2
17 gru 19:25