matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt wpisany w okrąg
Dymitr:
Trójkąt ABC, w którym kąt BCA=5/6π jest wpisany w okrąg o średnicy 4, Bok AB trójkąta ma długosć?
17 gru 18:41
pigor:
... , z tw.sinusów
AB=
2Rsinγ= 4sin150
o
= 4sin30
o
=
2
. ...
17 gru 18:59