tales - twierdzonko
Mira9: Basiu może ty mi pomożesz co? Serdecznie dziękuje


19 lis 12:11
19 lis 12:18
19 lis 12:22
19 lis 12:56
19 lis 13:00
Basia: Chyba nie o ten rysunek chodzi. W trójkącie prostokątnym nie może być kąta 115.
Napisz dokładną treść zadania.
19 lis 13:04
Mira 9: wyznacz kąt∠α −taka jest tresc zadania.
to może kąt rozwarty? nie wiem



rysunku jakoś nie znalazłam
19 lis 13:09
Basia:
Ale gdzie jest ten kąt α ? W trójkącie ?
Jeżeli tak to
α=180−115−50=180−165=15
bo suma kiatów w trójkącie = 180
19 lis 13:12
Mira 9: dostaliśmy takie zadanie z prowizorką i nic.Tak sie domyślam, ze chodzi o trójkąt
A tu nic nie znalazłam żadnego podobnego zadania
19 lis 13:24
Mira 9: Dziekuje
19 lis 13:37