Prawdopodobieństwo - Losujemy dwie karty spośród:...
Max: Losujemy dwie karty spośród: 2 karo, 2 kier, 3 pik, 3 kier, 3 karo, 4 trefl. Wynik losowania to
suma oczek na kartach. Dla każdego z możliwych wyników oblicz prawdopodobieństwo otrzymania
tego wyniku.
Jakby ktoś mógłby rozwiązac to zadania krok po kroku, byłbym bardzo wdzięczny, pilnie
potrzebuję, a sam nie potrafię ogarnąc, choc siedze juz nad nim chwile.
17 gru 17:40
Mila:
|Ω|=6*5 na tyle sposobów wylosujemy 2 karty spośród 6. ( uwzględniamy kolejność)
A
4− suma oczek 4
A
4={(2Ka,2Ki),(2Ki,2Ka)}− 2 zdarzenia sprzyjające
============
A
5− suma oczek 5
|A
5|=(2*3)*2!=12 możesz sobie wypisać .Najlepiej tabelka:
=============
|A
6| =10
================
A
7− suma oczek 7
|A
7|=6
===============
17 gru 19:48
Max: Dziękuję

Takie banalne

xd
17 gru 20:35
Mila:
17 gru 20:46
undefined: Losujemy dwie karty spośród: 2 karo, 2 kier, 3 pik, 3 kier, 3 karo, 4 trefl.
Co to znaczy? Dlaczego tam jest 2 karo,....,3 karo ?
17 gru 20:54
Eta:
dwójka karo trójka karo.......
17 gru 20:56
undefined: ok
17 gru 21:09
PW: 2♣, 3♥ − są możliwości zapisu.
17 gru 21:23
Eta: 2♦, 3♥, 9♣, 4♠
17 gru 21:34