różne
Jednorożec michał: Funkcja f(x)=|2x+a|−3 jest rosnąca w przedziale <−3/2 , nieskończoność). Wtedy "a" równe jest
...
Wykres funkcji f przesunieto o wektor u = [−2;−3] i otrzymano wykres funkcji g o wzorze
g(x)=x2+4x−1 . Funkca f dana jest wzorem :
W trójkącie równoramiennym długość podstawy jest równa 6 i miara jednego z kątów jest równa
120. Pole koła opisanego na tym trójkącie jest równe
Proszę o pomoc
17 gru 17:17
Jednorożec michał: "W trójkącie równoramiennym długość podstawy jest równa 6 i miara jednego z kątów jest równa
120. Pole koła opisanego na tym trójkącie jest równe" te zadanie udało mi się zrobić. Proszę o
pomoc z pozostałymi dwoma.
18 gru 18:52
ann: f rosnaca w <−3/2,∞) wiec
f kawalkami liniowa wiec wsp przy x musi byc dodatni,
czyli
2x+a>=0
i dla a=<−2x
a=−2*(−3/2)=3
18 gru 18:59
ann: szukasz f(x)
wiadomo, że
g(x)=f(x+2)−3
f(x+2)=3+g(x)=3+x2+4x+1=−x2+4x+4=(x+2)2
stad f(u)=u2
18 gru 19:02