Logarytmy
Stella: Obliczy mi ktoś to?
logarytm z jednej drugiej √5
17 gru 10:05
Stella: Jest moze ktos madrzejszy ode mnie?
17 gru 12:08
kyrtap: to zapisz to jakoś bo nie wiem o co chodzi
17 gru 12:10
Stella: Nie mam napisane nigdzie tresc zadania, ale chodzi o to zeby obliczyc to
log1/2•√5〓
1/2 to ułamek
17 gru 12:34
Stella: Zadanie typu
log28〓3
17 gru 12:36
Tadeusz:
ta 1/2 to podstawa logarytmu czy logarytm jest dziesiętny

?
log
0,5√5 czy log0,5
√5
17 gru 13:14
Layla: podstawa
17 gru 15:15
J:
| | 1 | |
= |
| log25 .. i tablice ( kalkulator) .. |
| | 2 | |
17 gru 15:18
J:
| | 1 | |
...sorry.. = − |
| log25 .. |
| | 2 | |
17 gru 15:21
Stella: A trochę jaśniej bo nie mam tablic aktualnie.
17 gru 15:27
J:
..ja też ...
17 gru 15:28
Stella: Wiem, że przenoszę 12 na początek, dodaję −, dalej nie pamiętam.
17 gru 15:29
J:
..chodziło mi o to,że log25 można obliczyć kalkulatorem ...( lub z tablic )
17 gru 15:31
Stella: Zobaczę w książkach.
17 gru 15:34
Stella: Obliczyłam, ale wyszedł mi najprawdop nie ten wynik, mianowicie wyszło mi
x=−52
17 gru 15:46
Stella: Będzie ktoś tak dobry i sprawdzi czy mam dobrze? : ))
17 gru 16:48
Layla:
17 gru 18:00
Layla: Źle wcisnęłam xDD
17 gru 18:01