Osioł ze mnie..
Osioł: Hej wszystkim, prosiłbym o pomoc w przykładzie w którym mam problem, a mianowicie obliczenie
pochodnej funkcji z definicji :
f(x)=
3√x2 a x
0=0
17 gru 09:50
Gray: Hej,
Ośle, z czym dokładnie masz problem?
| f(h)−f(0) | | 3√h2 | |
| = |
| = h−1/3 |
| h | | h | |
Jeżeli teraz przejdziemy z h→0 to widać, że pochodnej w zerze nie ma (bo granica
lim
h→0h
−1/3 nie istnieje).
17 gru 10:41
Osioł: Teraz już rozumiem, dzięki.
17 gru 10:51
AS: A dlaczego tak się degradujesz (nazwa)
17 gru 11:34