Granice Funkcji
MoNia: Hej, czy mam racje

?
lim tg
3x/(4x
2) =lim(tg3x/4x)
2=lim[tg3x/(3x) *3x/(4x)]= lim (3x/4x)
2=9/16
x→0 x→0 x→0 x→0
17 gru 08:41
J:
| | sin3x | | 1 | | sinx | | sinx | | sinx | |
= lim |
| = lim |
| * |
| * |
| * |
|
|
| | cos3x*4x2 | | cos3x | | x | | x | | 4 | |
= [1*1*1*0] = 0
17 gru 09:01
MoNia: a co z 1/cos3? bo nie rozumiem co się z nim tutaj stało
17 gru 09:22
MoNia: aaaa dobra to będzie 1/1 bo cosx= 1 czyli cos
3x też jest równy 1
czyli będzie 1/1*1/1*1/1*0/4=
∞ 
?
17 gru 09:36
ada:
Po prostu wystarczyło pomyśleć
17 gru 09:38
Dziadek Mróz:
Kto ma racje ten stawia kolację
17 gru 09:45
Osioł: Jak napiszesz za mnie kolosa na więcej niż 50% to Ci postawie kolacje
17 gru 09:52
17 gru 11:05
IQ: a ile stawiają za 50 % ?
17 gru 11:19
Osioł: 3
17 gru 11:26
IQ: ale chyba za 50% + 1 ?
połowa to mierny
17 gru 16:44
Osioł: nieee

znam się na tym
17 gru 19:00