matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
andżej :
jaka jest pochodna funkcji y=ln(x+
√
1+x
2
) ? Proszę o pomoc.
17 gru 00:07
kyrtap:
1
y' =
* (x+
√
1+x
2
)'
x+
√
1+x
2
17 gru 00:16
J:
2x
x
(x +
√
1+x
2
)' = 1 +
= 1 +
2
√
1+x
2
√
1+x
2
17 gru 08:24