matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice Funkcji
MoNia:
Jak obliczyć granice funkcji lim(
√
x
2
+1
−
√
x
2
−1
= x→
∞
16 gru 21:17
irena_1:
x
2
+1−x
2
+1
2
2
√
x
2
+1
−
√
x
2
−1
=
=
→[
]=0
√
x
2
+1
+
√
x
2
−1
√
x
2
+1
+
√
x
2
−1
∞
16 gru 21:29
MoNia:
oooo, dziękuje !
16 gru 21:44