matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
V i P
pidzama:
Półkole o obwodzie 4π+8 obraca się wokół średnicy. Oblicz objetość i pole powierzchni powstałej bryły.
16 gru 20:47
Mila:
2R+πR=4π+8 R*(2+π)=4*(π+2)⇔ R=4 Licz V i P z wzorów.
16 gru 21:03