matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z kartkówki
qwertz:
1. a) y=sin(x−π/3) b) −cosx+2 2. a) f(x)=sinx−1 b) f(x)=cos(x−π/3) c) f(x)=−sin(x+π/6) d) f(x)=cosx+1 e) f(x)=x+π/3) f) f(x)=sin(x+π/3) g) f(x)=−cos(x−π/2) Coś w stylu: Ad. 2 a) f(D)=<−1;1> f(D)=<−2;0> x0=kπ
16 gru 20:44