matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz
katarzynka79 :
pod pierwiastekiem6 −4
√
2
+pod pierwiastekiem 6 +4
√
2
16 gru 18:08
Eta:
(2+
√
2
)
2
= 6+4
√
2
i (2−
√
2
)
2
= 6−4
√
2
√
a
2
=|a|
√
6−4
√
2
+
√
6+4
√
2
= |2+
√
2
|+|2−
√
2
|= 2+
√
2
+2−
√
2
= 4
16 gru 21:11