Sprawdź
Godzio:
Sprawdź, że dla każdego a∊(2,3) prawdziwa jesr równość :
| √a2−6a+9 | | √a2−4a+4 | |
| + |
| =2
|
| 3−a | | a−2 | |
możliwe że jest tu błąd i w pierwszym w mianowniku powinno być a−3 ? bo jeśli nie to to chyba
sprzeczność
18 lis 23:12
Eta:
Godzio

...... wszystko gra

!
18 lis 23:15
Eta:
dla a€( 2,3)
| Ia−3I | | Ia−2I | | −(a−3) | | a−2 | |
| + |
| = |
| + |
| =....... dokończ   |
| 3−a | | a−2 | | −(a−3) | | a−2 | |
18 lis 23:18
Godzio: ano rzeczywiście
18 lis 23:24
Eta:
18 lis 23:24
Godzio: nie wiem jak to sie stało że jak zapisałem bezwzględność to mi wyszlo że w śrdoku jest +
18 lis 23:25
Eta:
Widocznie nie zmieniłeś znaku przed "a"
( −a +3)= −(a −3)
18 lis 23:26
Godzio: reszty z dzielenia przez 5 liczb naturalnych a b c d wynoszą 1,2,3,4. Wykaż że suma liczb a b c
d
jest podzielna przez 5
5a+1+5b+2+5c+3+5d+4=5a+5b+5c+5d+10=5(a+b+c+d+2) to jest dobrze ?
18 lis 23:28
Eta:
18 lis 23:31