matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm ilocz ilorazu
baccha:
Oblicz a) log
5
0,04 − log
5
0,08 b) log6 − log2 − log3 c) log
7
4
− log14 − log 125
16 gru 17:15
J:
0,04
1
a) − log
5
= log
5
= −1
0,08
5
16 gru 17:16
J:
1
...upss... = log
5
...
2
16 gru 17:17