matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeszcze tylko to bardzo bardz proszę
maat:
przekatne rombu wynoszą 6 i 18 cm obliczyc pole i obwód pole spoko ale z tego bowód
?
18 lis 23:10
Godzio:
przekatne padaja pod katem 90
o
czyli 3
2
+9
2
=a
2
9+81=a
2
90=a
2
a=3
√
10
l=4a=12
√
10
18 lis 23:14
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
18 lis 23:14