matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
monia:
Znowu granica ciągu
log
2
6
√
n
lim
log
1
6
3
√
n
n→
∞
Bardziej mi chodzi o to do czego dążą te pierwiastki ?
16 gru 15:04
Tadeusz:
4log
2
6
√
n
4/6log
2
n
=
=
log
2
3
√
n
1/3log
2
n
16 gru 15:21
monia:
no i co dalej ?
16 gru 15:25
Tadeusz:
... a to już się nadaje do telewizji ... −
16 gru 15:33
Tadeusz:
4log
2
n
log
2
n
4log
2
n
3
:
=
*
=
6
3
6
log
2
n
16 gru 15:41
kuba :
16 gru 15:41