całka
qwerty: co podstawic za t?
∫xcos(5x2+12)dx
16 gru 15:01
Mila:
[5x
2+12=t,10xdx=dt]
16 gru 15:03
Mila:
16 gru 15:03
qwerty: no zagadzam sie ale z tego bd mial dx=dt10x czy li bd mial x i t kiedy podstawie q cos
slyszalem ze musi zostac bez x−ów. dopierwo zaczynam całki. prosze o wyrozumialosc
16 gru 15:06
qwerty: w ulamku 10 x zamiast −10x oczywiscie
16 gru 15:06
qwerty: cos takiego bd mial 1/10∫costdtx
16 gru 15:19
qwerty: juz wszystko wiem. dziekuje, nie zauwazylem ze skroca sie x
16 gru 15:20