matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o krok po kroku
buba:
[2−ln(x
2
)]/x
2
=0
16 gru 13:17
miki:
x≠0 to 2−lnx
2
=0 ⇒ −2lnx= −2 ⇒ lnx=1 ⇒ x=e
16 gru 13:22
J:
liczba: x = − e , też spełnia to równanie ...
16 gru 13:46