matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną z definicji w punkcie Xo=0
gajos:
ln(1+
3
√
x
)
16 gru 13:08
kyrtap:
def pochodnej w punkcie x0
f(x
0
+ Δx) − f(x
0
)
f'(x) = lim
Δ
x
→
0
=
Δx
f(x) − f(x
0
)
lub inny zapisz f'(x) = lim
x
→
x
0
=
x−x
0
16 gru 14:35
kyrtap:
zapis*
16 gru 14:36
kyrtap:
jak to by Pani Mila powiedziała a teraz licz
16 gru 14:38
gajos:
czy do tego momentu jest spoko?
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10866623_10202188671556973_524806436_n.jpg?oh=cbab335737911939a99ec06573afaac3&oe=54934776&__gda__=1418889959_bf4058f37244bdd9cac6eebf4079051f
16 gru 15:31