matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór
Luiza:
przekształcenie wzoru. Bardzo proszę o pomoc, jutro koło
czy ktoś mógłby mi przekształcić wzór tak aby podać Tx ? Wychodzi mi zły wynik i chyba coś robię nie tak. R(Tx) = R(T0)*[ 1+α (Tx − T0)]
15 gru 22:49
Szymon:
R(Tx) = R(T0)*[ 1+α (Tx − T0)] Tx=(R(Tx)/R(T0)−1)/α + T0
15 gru 23:32