matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Blue:
2+
√
98
−
√
50
−
√
32
Liczba
jest
√
2
−1
A. niewymierna B. dodatnia C. nieparzysta D. ujemna. Czy tutaj pasują dwie odp. A i D
15 gru 21:23
Eta:
tylko odp D) L= −2
15 gru 21:25
Mila:
Tylko D. w=−2
15 gru 21:26
Blue:
Inaczej mi wyszło
15 gru 21:29
Eta:
2+7
√
2
−5
√
2
−4
√
2
−2(
√
2
−1)
=
= −2
√
2
−1
√
2
−1
15 gru 21:30
Mila:
2+7
√
2
−5
√
2
−4
√
2
2−2
√
2
2*(1−
√
2
)
=
=
=−2
√
2
−1
√
2
−1
√
2
−1
15 gru 21:31
Blue:
Już widzę swój błąd
Nie było sprawy
15 gru 21:32