rozwiaz rownania
koloodroweru: Rozwiaż rownania
a) sin2 4x=1
b) cos2 2x=1/2
15 gru 21:03
Bogdan:
| | 1 | |
a jak byś rozwiązał równanie x4 = 1 oraz x2 = |
| ? |
| | 2 | |
15 gru 21:05
Bogdan:
poprawiam: nie x4 = 1, ale x2 = 1
15 gru 21:19
koloodroweru: X=1 lub x=−1
15 gru 21:22
koloodroweru: Ja to rozwiazywalem podstawiajac za 4x=t i wyliczalem tak jak mialem tlumaczone na lekcji,
powinno mi wyjsc dobrze ale moj wynik nie zgadza sie z odpowiedziami, nie wiem gdzie popelniam
blad
15 gru 21:27
Bogdan:
No to analogicznie: sin4x = −1 lub sni4x = 1
| | √2 | | √2 | |
oraz cosx = − |
| lub cosx = |
| |
| | 2 | | 2 | |
15 gru 21:56