matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
GallAnonim:
Oblicz Pochodną y=sin2
x
Proszę o rozpisanie tego bo nie potrafie zrobić
15 gru 20:42
IQ:
2
x
ln2cos2
x
http://www.matematyka.pl/206123.htm
15 gru 21:21
Bogdan:
y = sin(g(x)) y' = cos(g(x)) * g'(x)
15 gru 21:22