matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POchodna
martens:
Funkcja f jest dana wzorem f(x)=(x+2)2*(x+6)3. Wyznacz liczbę rozwiązań równania f(x)=98
15 gru 20:40
Bogdan:
f(x) = (x + 2)
2
*(x + 6)
3
czy taka jest funkcja?
15 gru 21:27
martens:
tak, sory za niedokładność zapisu
15 gru 21:34