matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dokładna wartosc wyrazenia
mags:
Dokładna wartosc wyrazenia to
√
8
+
√
32
−
√
50
+
√
98
15 gru 19:51
:):
8= 4*2 32=16*2 50=25*2 98=49*2 wyłącz czynniki przed pierwiastek
15 gru 19:52
mags:
czyli ma wyjsc 8√2?
15 gru 20:06
:):
tak
15 gru 20:35