matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria Wyznacz współrzędne środka i promienia okręgu
Przemek:
Wyznacz współrzędne środka S i długość promienia okręgu r o równaniu : a) (x+3)
2
+ y
2
= 9 s=? r=? b) x
2
+ (y−4)
2
= 16 s=? r=? c) (x−2)
2
+ (y+5)
2
= 25 s=? r=?
15 gru 19:46
:):
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
15 gru 19:48