matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
bkbjsk:
Witam wyjaśni mi ktoś jak znaleźć rzut punktu na prostą? Znajdz rzut punktu P(1, 2, 3) na prosta L : (x−1)/2 = y = (z+1)/3 . x=1+2t y=t z=−1+3t P(1,2,3)? co dalej zamieniłem postać prostej na 2x+t+3z+1=0 podstawiłem i t wyszło 0
15 gru 19:34